De oprichting & 2015-2016

Met deze gedachte startte een groep HRM-studenten het plan om een studievereniging op te richten speciaal voor studenten van de opleiding Human Resource Management aan Hogeschool Leiden. Het eerste dat mensen zien van een studievereniging is een naam. Met deze informatie in het achterhoofd moest een naam worden bedacht die blijft hangen bij studenten, die interesse kan wekken, een professionele lading heeft en bovenal de waarden van haar oprichters uitoefent. Na verschillende discussies en gesprekken zag de Leidse Studievereniging Ingenium het levenslicht. Na maandenlange voorbereidingen kon LSV Ingenium zich op 24 februari 2016 dan eindelijk een studievereniging noemen en trapten we af met een epische openingsborrel, waar de eerste enthousiastelingen zich inschreven.

Ingenium is de Latijnse vertaling van talent, een aspect dat alle studenten van de studie HRM met elkaar verbindt. En talenten moeten volledig kunnen worden benut tijdens de studietijd. Het bestaansrecht van LSV Ingenium is dan ook om alle belangen van haar leden te behartigen. Haar leden kunnen door middel van georganiseerde activiteiten nog meer ervaringen opdoen tijdens de studieperiode.

Tijdens de begindagen van de vereniging werden commissies in het leven geroepen om de verschillende facetten van de studievereniging te kunnen uitvoeren. Een Eventcommissie voor alle formele en informele evenementen, een Beestcommissie voor de borrels en netwerkgelegenheden, een Spotcommissie voor het werven van leden, een Studiecommissie voor het ondersteunen van studenten tijdens hun studie en ten slotte een Mediacommissie om de leden te kunnen informeren over de plannen van de vereniging. Met een officiële borrel in Hogeschool Leiden werd het startschot gegeven van de studievereniging en sindsdien is zij niet meer weg te denken uit het leven van HRM-studenten.

2016-2017

In dit studiejaar is de vereniging gegroeid van 54 leden naar 121 leden in totaal. Daarnaast hebben wij ook diverse nieuwe dingen ondernomen zoals onze allereerste spotperiode voor de eerstejaars studenten, een kroegentocht, workshops, ons eerste verjaardagsfeest en veel bondingsactiviteiten zoals filmavonden en boottochten. Ook was dit jaar onze eerste reorganisatie een feit (we blijven immers HRM’ers hè) en werd de Promocommissie (heette eerder Mediacommissie) horizontaal gefuseerd met de overige commissies, daar het uiteindelijk veel praktisch bleek te zijn als elke commissie zijn eigen promo assessor heeft. Ook hebben wij dit jaar voor het eerst een introductieweekend en een buitenlandreis georganiseerd. Om al deze toffe activiteiten te organiseren hebben wij ook erg veel nieuwe commissieleden geworven en samen hebben wij er een onvergetelijk jaar van gemaakt.